KHASIAT AYAM HITAM HERBA MAHARANI (AYAM WUJI)

/
0 Comments


HERBA MAHARANI mengandungi 16 jenis ramuan herba cina dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama. (Saya akan update lagi 15 ramuan utama di kemudian hari)

Ayam Hitam Wuji - Gallus gallus Domesticus (Silkie Fowl)

Spesies ayam berwarna hitam bernama ayam Silkie berasal usul dari China. Ayam ini mengandungi carnosine anti-oxidants yang tinggi dan sangat bagus untuk otot dan tisu otak. Ayam ini adalah penawar segala ubat untuk sakit puan. Ianya menjadi tonik merawat penyakit wanita.  Ia juga memperkayakan darah dan membina kesihatan. Ayam ini telah digunakan dalam perubatan China selama lebih 1,000 tahun. Jadi tidak asing lagi mengapa ayam ini menjadi bahan utama Herba Maharani. Ayam ini juga di biak secara organic. Dan hanya terdapat di pergunungan utara China.

Ayam hitam ini digunakan sebagai amalan traditional oleh orang Cina, Melayu dan Indonesia. Khasiat ayam hitam ini sebenarnya sangat banyak bagi wanita yang telah berkahwin dan terutamanya yang sudah melahirkan anak.

 
Ayam hitam ini memang hitam [hitam legam walau bulunya putih]. Ini kerana daging, bulu, kaki, mata, paruh n kulit semuanya hitam! Tulang ayam ini juga sedikit kehitaman dan berbeza skali dgn ayam bandar atau ayam kampung.


Kalau ayam hitam ini di Malaysia (di panggil ayam selasih) semuanya hitam tetapi di China ayam ini mempunyai bulu yg putih melepak bak salji.  Di China ayam ini dikenali sebagai White Pheonix.

Walaupun ayam hitam ini digunakan utk mengubati masalah wanita, kitaran haid tak teratur, amalan semasa pantang bersalin tapi ayam ini mempunyai khasiat yg lain juga.

Lain2 khasiat ayam hitam dalam herba maharani Te Zhi Bai Feng Wang ini adalah:

■ Melegakan sakit pinggang, sendi n lutut.

■ Melegakan migrain n angin dalam badan.

■ Menguatkan hati n buah pinggang.

■ Melegakan asma

■ Menyelesaikan masalah buasir

■ Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.

■ Menaikkan seri muka.

■ Menegangkan payudara.

■ Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.

■ Melambatkan proses menopous.

■ Menguatkan antibodi dan imunisasi.

■ Melancarkan peredaran darah.

HERBA MAHARANI ini diiktiraf HALAL oleh Pertubuhan China Islamic Association yang merupakan salah satu badan Islam yg diiktiraf oleh JAKIM. 
 
 Those yang nak order herba ini, boleh contact me di +6013-2547071.
 


You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.