BRUNEI OH BRUNEI (PART II)

/
0 Comments
Hello readers,

Hari ini me akan sambung cerita Brunei tempohari.  To be truth, Negara Brunei ni sangat2 best.  Bukan hanya dapat kawan baru, dapat juga berniaga secare berhemah.  Orang-orangnya sangat jujur dan telus.  Makanan pun memang win.  Siap tolong masakkan untuk kami orang-orang Malaysia nih.  Apapun menu Kambing Masak Kicap (tak sempat ambil gambar, habis licin), memang tersangat win.  


Hebat bila makan semeja dengan CDM hebat yang lahir dari SHOM.  Tempat ini merupakan tempat makan 'Nasi Katok' yang sangat popular di Brunei.  Hanya B$1 untuk sepinggan nasi.  Sangat enak. 



Bersama CDM hebat di hotel lobi Traders Inn.  Sangat humble, dan sangat down to earth.  Siapa bawak anak kecil (Amin) buat business.  Dan tidak menganggap anak2 kecil sebagai halangan buat business.


Nampak orang-orang Brunei nak berniaga.  Sangat tekun mendengar taklimat dari SCDM Jam.  Masing-masing ambil peluang untuk upgrade 'business skill' dan merebut peluang yang di bawa dari Malaysia.  Walau 'rate' kewangan mereke jauh lebih tinggi dari kita, tetapi meraka ambil peluang untuk buat business secara part-time.  Selain income, dapat juga kenalan-kenalan baru.  


Inilah tulang belakang yang memimpin leader-leader hebat di Brunei.  Bawak BVSM sampai berkontena-kontena.  Bawak Premium Beautiful sampai berset-set.  Terbaru, bawak Bio Evelve sampai berkotak-kotak..Hebat..memang hebat mereka ni.  


Kenalan baru di Brunei.  Tengok tu, baru 5 minit peluk BVSM sudah terasa kehangatannya.  Memang terbaik.


Tekun orang Brunei nih.  Yang dok selfie ni sangat teruja mendengar juga.  


Bersama-sama dengan seorang lagi CDM hebat dari SHOM.  Sudah bersama SHOM selama 20 tahun.  Merupakan CDM Malayu pertama di SHOM.  Sangat humble, sangat warak.  Mempuyai rangkaian seramai lebih kurang 500 CDM di bawah beliau.  Walau begitu, tidak pernah membangga diri.  Tidak pernah menunjukkan kemewahan yang ada.  Malah menjadi pemimpin yang sangat dekat di hati anak juang.  Subhanallah...


Ini Hani.  Rakan karib.  Bersama-sama berjuang dalam SHOM.  



Ini pula Kak Suzana.  Habis seluruh Brunei di 'conquer' oleh beliau.  Tapi beliau sangat baik.  Sangat supportive.  


Kami di Airport.  Bersama-sama Geng JTX Malaysia.  


Inilah dia CDM hebat.  Cikgu Mad aka Dr. Hj Muhammad Saleh Kamaruddin. 


Leaving on the Jet Plane.  Sayonara Brunei.  Sampai bertemu lagi pada January 2016.

Oh ya, pada warga Brunei yang masih tercari-cari peluang business bersama SHOM ini, boleh hubungi saya di +6013-2547071 atau email marjiana.sani@gmail.com.

Saya akan tunjukkan bagaimana generate sales dari B$16 sehingga B$60,000 dalam masa 3 Bulan.  Iya, 3 Bulan.

Jadi apa tunggu lagi, hubungi saya ya...




You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.