BRUNEI OH BRUNEI - BUSINESS TRIP (PART I)

/
0 Comments
Assalammualaikum readers,

Entry ni dah pending terlalu lama. Sampai sudah lupa jalan cerita.  Actually, me buat short trip ke Brunei tempohari.  Untuk pertama kali dan pergi seorang diri.  Ini yang di katakan gamble seorang diri.  

Tak tahu nak kata either me takut atau tidak.  Apparently, memang tak ada rasa takut lansung.  Niat di hati mahu belajar dan belajar.  Kaut ilmu sebanyak mungkin.  Kalau tidak berguna sekarang, mungkin akan berguna di kemudian hari.  Tak githu...
 
Muka di subuh hari.  4am sudah terpacak di KLIA 2.  Mata ku yang sembab itu, huhu. 
Ketika ini jerebu sangat teruk di Malaysia.  Memang view tak nampak apa-apa.  




Singgah Solat di Masjid Jame' 'Asr Hassanil Bolkiah

Masjid Jame' 'Asr Hassanil Bolkiah yang terletak di Kampung Kiarong....kalau berada di roundabout besar di Lebuhraya Hassanal Bolkiah tu, memang akan nampak tersergam besar dan indah laaa masjid nih....haruslah besar kan sebab ianya dikatakan masjid terbesar di Brunei! Jangan tak tau, bahawa kubah masjid ini diperbuat dari emas tulen. 




Kubah Emas Tulen Masjid.




Tangga dati tempat wudu ke ruang solat wanita

Tempat wudu wanita











Ok, sekian dulu.  Me, akan sambung on business opportunity di Brunei.  Biskita memang hebat-hebat di sini.







You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.