PREMIUM BEAUTIFUL DAN C-SECT

/
0 Comments
Hello readers,

Saya sering di tanya berkenaan dengan Premium Beautiful dan C-sect.  Bagai mana cara pakai, seawal berapa hari boleh pakai etc.. 

Jawapannya, terpulang kepada individu.  Tetapi adalah di nasihatkan supaya memakainya setelah 2 minggu bersalin secara c-sect.  


Tetapi, pengalaman me sendiri memakai Waist Nipper (3rd part dari Premium Beautiful) adalah seawal hari ke-2 selepas pembedahan.  Alhamdulillah, dengan bantuan PB saya dapat menyusukan my baby dalam keadaan baring dan mengiring. Ada ketika secara duduk.  Tanpa PB, saya tak tahulah macam mana nak menyusukan Iman dan Madina. 

Saya disahkan mempunyai prolapsed intervertebral disk, dan doctor advise untuk buat full general anaesthetic (GA). Sakitnya memang lebih dari biasa dan hanya itu choice yang diberikan. Tanpa bantuan PB, mungkin saya gagal untuk menyusukan Iman ataupun Madina ketika itu. Tapi, saya cuma menggunakan Waist Nipper (WN) sahaja dan bukan full sets of PB. Dengan bantuan WN inilah baru saya dapat menggerakkan badan untuk menyusukan Iman dan Madina. Kalau tidak, tak tahu apa saya nak cakap.  Nak gerakkan badan pun sakit. 

Saya meneruskan pakai WN dalam masa 2 minggu. Tahu sajalah, tanpa ada WN ni, saya rasa perut macam nak terburai. Dengan sakit luka jahitan lagi, Iman pulak jenis suka berjaga malam. Bayangkan kesakitannya. Tapi memang berbaloi bantuan WN ni. Sekali beli, terus dapat pakai sehingga Madina. Memang sangat berbaloi lah.  Dapatlah saya berpantang dengan bantuan bengkung moden ni di Rawang.

Let me share 2 testimoni terbaru untuk c-sect cases.  


So, pada ibu-ibu yang bersalin secara c-sect tak perlu risau untuk memakai Waist Nipper.  Selain dapat membantu pergerakan anda, luka juga akan cepat sembuh dan juga boleh di jadikan sebagai perisai kepada perut anda yang terdedah.  Apa salahnya ada perisai kan....


Xoxo,
013-2547071







You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.