BB Cream vs CC Cream : Cozuma CC Cream

/
0 Comments
Hello Uolls,

Trend sekarang ni kan, mostly sudah bertukar dari foundation biasa kepada BB Cream atau CC Cream.  Tapi masih ramai juga yang confuse apakah fungsi kedua-duanya?  
Like me lulz.

Ok, jom kita research sikit apa beza kedua-duanya.
Mengikut Wikipidia BB Cream bermaksud Blemish Balm, Blemish Base so dalam bahasa ibunda tu kira penutup noda-noda kulit githu.

while CC Cream is Color Control cream or Color Correcting cream.  

So, agak-agak yang mana lebih sesuai dengan uolls?  As for me, mesti lebih sesuai CC Cream kerana warna kulit my face agak tidak sekata.  

 Why I Choose Cozuma CC Cream

Dah pening pulak nak pilih yang mana?  Mesti sebelum memilih mesti uolls tengok2 dulu yang mana sesuai kan.  Just like me.  Bila survey punya survey, saya choose COZUMA CC CREAM. 

Like I told u earlier, of course due to my skin tone.  Lagipun Cozuma CC Cream is very easy to apply.  Just calit-calit dan ratakan di keseluruhan muka.  Tak melekit lansung.  Rasa ringan di mukaku.  Dan yang best lagi, pakai sedikit sahaja dah boleh rata keseluruhan muka.  Tahan lama.  Juga mudah di cuci.  So, tak perlu risau untuk solat.  Mudah untuk di tanggalkan. 


  
Apa yang best sangat dengan Cozuma CC Cream?

In English

In Bahasa

Berapa Harga Cozuma CC Cream ni?

We have a promo raya sekarang ni.  So uolls boleh dapatkan dengan harga terlajak runtuh.  Harganya adalah RM95 untuk 50ml.  Dan ini boleh bertahan sehingga 5-6 bulan.  Memang sangat berbaloi kan. 

Apa? nak murah lagi? Boleh..
Register sebagai ahli dan dapatkan set promosi "Buy 3 Free 1!!.  Boleh share beli dengan kengkawan, adik, kakak, mak, dan lain-lain :))

.....

So, ladies.  Di harap perkongsian kali ini bermanfaat untuk uolls memilih CC Cream yang best untuk make up base di hari raya nanti. 

Me with Cozuma Products i..e CC Creme and Lipstick

 SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR BATIN

Love,




You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.