MINERAL COFFEE PRICE

/
0 Comments


Mineral Coffee adalah minuman kopi segera keluaran Hai-O Marketing.  Di formulasikan dengan adunan biji kopi Robusta dan Garam Buluh untuk menghasilkan minumam kopi yang enak dan kaya dengan garam mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Mineral Coffee dipeket kecil agar mudah di bawa kemana-mana sahaja.  Setiap kotak mengandungai 20 paket minuman dan berharga RM30.00 (Semenanjung) atau RM32.00 (Sabah/Sarawak). 

Mineral Coffee semakin mendapat tempat di hati penggemar kopi dan diminati di seluruh Malaysia serta luar negara seperti Brunie, Singapore, Thailand, Indonesia serta negara-negara Eropah dan Timur Tengah.  Ianya bukan sahaja memberi anda kepuasan kopi sebenar malah mempunyai manfaat kesihatan.  

Ramai rakyat Malaysia telah mencuba dan terus minum Mineral Coffee kerana ia dapat membantu mengurangkan masalah kesihatan yang di hadapi seperi masalah penghadaman, senggugut, gastrik dan sebagainya.  

Ramuan Utama Mineral Coffee                                             

Mineral Coffee menggunakan biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi dan di import dari Vietnam.  Vietnam merupakan pengeluar kopi Robusta yang terbesar di dunia dan kedua terbesar pengeluar kopi dunia.  Kopi Robusta adalah di antara beberapa jenis kopi terkenal seperti kopi Arabica dan Liberica.  Kopi Robusta lebih diminati kerana aromanya yang lebih harum dan rasanya yang lebih sedap.

Selanin itu, kopi Robusta mengandungi sejenis protin yang dipanggil 'Chlorogenic acid' yang bersifat anti-obesiti dan dapat mengurangkan penyerapan gula dalam darah.  Kopi Robusta juga mengandungi kendunga kafein yang lebih tinggi berbanding kopi jenis lain, dan sudah pastinya ia akan memberi tenaga dan kecergasan mental yang maksimum untuk memulakan hari anda.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh.  Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat porpular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi.  Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama di makan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam merbahaya.  Kini Garam Buluh di adun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.

Kebaikan Mineral Coffee                                                        

Banyak kajian merumuskan meminum kopi mempunyai kebaikan kesihatan.  Di antara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:

 • Kurang mengidap penyakit kencing manis, penyakit Parkindon dan nyanyuk
 • Kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke

Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:

 • Memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
 • menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
 • mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastric
 • membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migraine
 • membantu mengurangkan sakit senggugut
 • membantu melegakan masalah kulut seperti jerawat badan dan ekzema
 • mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
 • membantu mengurangkan masalah sukar tidur
 • membantu anda tidur lena di waktu malam
 • mengurangkan masalah buasir dan sembelit
 • khasiat garam buluh untuk membantu masalah penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dll

Cara penyediaan Mineral Coffee                                           


Tuangkan kandungan Mineral Coffee ke dalam cawan kopi dan tambahkan 150cc air panas.

Peluang Perniagaan dengan Mineral Coffee                       

Mineral Coffee sememangnya bagus untuk kesihatan. Pasaran yang sangat luas kerana ramai penggemar kopi di dunia.  Anda boleh juga mengambil peluang ini sebagai usahawan Mineral Coffee.  Selain untung runcit yang tinggi, anda juga layak di beri komisyen jualan dan berpeluang melancong ke luar negara secara percuma.  

Latihan serta bantuan untuk memasarkan produc Mineral Coffee ini di sediakan sepenuhnya. Hubungi saya untuk tempahan atau maklumat lanjut mengenai peluang perniagaan ini.

marjiana.sani@gmail.com
013-2547071


You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.