BANJIR KILAT DI UIAM

/
0 Comments
Kelmarin, oleh kerana hujan lebat yang berterusan sedari jam 2.30 petang mengakibatkan banjir kilat berlaku di University Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang terletak di Gombak Utara.  Banjir tersebut telah mengakibatkan beberapa kenderaan tenggelam dek air.  Huh..  Scary tho... maybe ada di antara kereta-kereta tersebut baru sahaja digunakan agaknya.  Semoga mereka tabah dalam menghadapi ujian dari Allah ini.  

Sekarang ni di area Kuala LUmpur memang kerap berlaku banjir kilat seperti ini.  Asal ada perparitan yang kurang sempurna, apabila berlaku hujan lebat pasti banjir kilat pasti akan berlaku.  Dulu, me masa standard one, bersekolah di area tersebut.  So, tahulah juga keadaan di sana.  Takut juga, kalau-kalau kita pulak yang mendapat keadaan yang sama.  Gambar dari Kosmo

Pelajar UIAM berusaha untuk mengeluarkan kenderaan yang terperangkap

So, berhati-hati uolls bila nak parking kereta ya. Kalau boleh carilah tempat yang agak tinggi.  Peringatan untuk diri sendiri juga.  Bukan apa, kadang-kadang bila kita sudah berusaha sebaik mungkin, tapi kuasa Allah melebihi segalanya.  Okies.

Adios


You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.