Tips mudah tambah susu badan

/
0 Comments
Alhamdulillah, ramai yang pm me bertanya bagaimana menambahkan susu badan tanpa supplement.  Oleh kerana me agak kerap post pasal susu ebm yang agak banyak.  Ini apa yang me buat sendirilah.. mungkin lain orang lain caranya.  So, ikut kesesuaian diri sendiri. 
1.  Minum air masak yang banyak
Ini selalu orang confuse, sebab orang yang sudah berpengalaman kata jangan minum air banyak.  Nanti itu dan ini...
Sebenarnya, logically kita fikir, kalau tak minum banyak air macam mana nak ada susu banyak?  Cer fikir...
2.  Makan makanan yang berkhasiat
Ibu-ibu, please ya makan makanan yang berkhasiat.  Terutama sayuran, buah-buahan.  Kalau makanan tersebut tidak memberi mudharat ketika kita sihat, kenapa harus ia memberi mudharat ketika berpantang?  Ada apa-apa penjelasankah?
Antara makanan yang banyak mengandungi khasiat untuk tambah susu; lobak putih, sayur bayam, jantung pisang, peria, pegaga (sekadar menyenaraikan beberapa contoh).
3.  Mindset
Bila menyusu, jangan sesekali ibu-ibu merasakan undermine your own keupayaan untuk menyusu.  Once terdetik, yang susu badan uolls kurang atau tak ada, secara automatik susu memang akan kurang atau tak keluar lansung.  Huhu.  So, betulkan mindset.
4.  Menyusu/Pump dengan kerap
Susukan bayi uolls/pump setiap 2 or 3 jam sekali.  The concept is the more you supply the more milk u'll produce.  Jangan malas pump.  Kalau boleh beli breast pump yang berkualiti, electric.  Kalau manual, sekiranya penat, kita akan jadi malas untuk pump. 
5.  Jangan stress atau menyusu dalam keadaan kelam-kabut
Please ya all momies, avoid your stress.  Kalau agak-agak stress tu, sila tengok gambar or video bayi uolls. Handphone sekarang ni canggih-canggih belaka.  So, sila ambil gambar or rakam video your babies banyak-banyak.
6.  Premium Beautiful
Me, memang pakai premium beautiful ni.  One thing me notice, if me pakai corset ni memang susu melimpah-limpah.  Tapi kalau tak, walau susu tetap ada tapi dalam kuantiti yang agak kurang.  Gethu.  Bukan me nak promote or overrated kan premium beautiful ni, tapi inilah hakikatnya. 
So, uolls ini tips from me.  Semoga memberi manfaat kepada uolls.
Okies,
Xoxo





Posted via Blogaway


You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.