TOK SANI JANGGUT's FAMILY GATHERING

/
0 Comments
Our Big Happy Family - Sani b Burjan

Last weekend, kami di Kuala Lumpur and Selangor bercuti sempena Thaipusam. Kami sekeluarga mengambil kesempatan sempena cuti umum ini untuk mengadakan family gathering di beri nama TOK SANI JANGGUT's FAMILY GATHERING.  

Keluarga kami agak besar, so memang payah untuk mengumpulkan kesemuanya serentak.  Itupun, abang kami yang sulung tidak dapat menghadirkan diri kerana mempunyai masalah kesihatan.  

Gathering tersebut merupakan event yang dirancang last minutes dan mengambil masa selama hanya 2-minggu.  Yup, 2-minggu.  Tak percaya?  Alhamdulillah, dengan kerjasama semua ahli keluarga dari semua sudut, family gathering ini berjalan dengan sempoinya.  

Activity kanak-kanak
Nur Madina
Nur Imanina
Muhammad Adib Irsyad berjalan di atas tali
Budget
Kami menggunakan budget yang paling ketat kerana faham dengan keadaan family yang rata-rata bukanlah dari keluarga yang senang. Tambahan pula tengah bulan.  (Nasib buat business part-time, lol).

Objective
Tujuan kami buat family gathering ini adalah untuk merapatkan hubungan ahli keluarga kami.  Well, bukanlah kami ni renggang tetapi hanya sekadar merapatkan saf...  ewah.

Tempat
Dah namanyapun last minutes, dalam masa seminggu kami mencari home stay yang boleh memuatkan kami sekeluarga.  Pada mulanya kami mencari di Port Dickson, tetapi malangnya semuanya penuh dek cuti umum.  Akhirnya, dapat tempat di Teluk Batik.  Akhirnya kami memilih home stay Noris Wang sebagai tempat penginapan kami.  

Activity
Kami merancang berbagai-bagai activity semasa berada di sana.  Adik kami yang bongsu merupakan master mind untuk sukaneka ini. Hadiah? Kami hanya menggunakan barangan yang sedia ada dan dapat sponsor dari kami sendiri adik beradik.

Family
Exercise di pagi hari
Baru pulang dari seberang..lol
Lari bersama pasangan
Apabila bermain bola dengan kain pelikat/batik
Bowling
Tug of War
Adib dapat Lucky Draw from Atok
Ada apa dalam payung
Cucu Tok Janggut
Anak-anak perempuan Tok Janggut
Menantu Tok Janggut
Apa yang penting kami dapat memberikan yang terbaik untuk pertama kalinya event ini dan yang paling penting semua enjoy dan happy. Alhamdulillah.


Xoxo,


You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.