6 TIPS BADAN KEKAL SIHAT, BERTENAGA DAN CANTIK DI BULAN RAMADHAN

/
0 Comments

Rasanya belum terlewat untuk me mengucapkan Selamat berpuasa pada yang beragama Islam tidak kira di mana anda berada.  Semoga segala ibadah kita kali ini mendapat berkat dari-Nya dan memberi makna dalam kehidupan kita. Di sini, me nak kongsikan sedikit tentang tip-tip Kekal Sihat, Bertenaga & Cantik di bulan Ramadhan

1.  BANYAKKAN MINUM AIR SUAM KETIKA SAHUR                   


Kekurangan air putih dalam tubuh badan menyebabkan kelesuan dan menyebabkan kulit kering, jerawat,  sukar membuang air besar serta wajah kelihatan kusam.  Minumlah 3 gelas air ketika  bersahur dan 5 gelas air bermula dari waktu berbuka sehingga sebelum anda tidur.                                                                                 
2.  PEMAKAIAN CORSET PREMIUM BEAUTIFUL
     
Dengan mengenakan corset pada siang hari..ianya dapat menahan kelaparan, ia juga dapat membantu sesiapa yang inginkan penurunan berat badan & mendapat bentuk badan yang ideal. Ia juga dapat mengatasi masalah gastrik, sembelit, migrain dan angin satu badan. 
    
3. BERRSAHUR DAN BERBUKA DENGAN MENU SIHAT YANG SEIMBANG
                                           

Makanan untuk bersahur dan berbuka sebaiknya terdiri daripada 50-60% Kandungan karbohidrat, 10-20% protein, 20-30% lemak, ditambah dengan vitamin dan mineral dari sayur-sayuran dan buah-buahan. Selain daripada vitamin dan mineral, serat yang terkandung dalam buah dan sayuran amat bermanfaat dalam melancarkan proses pembuangan air besar.  Disebabkan kita perlu menahan lapar dan dahaga lebih daripada lapan jam maka sewaktu bersahur kita wajar mengambil makanan yang berkhasiat dan membekalkan tenaga. Selain bijirin bersama susu segar atau oat yang dicampur bersama daging atau ayam, kita juga boleh menikmati hidangan buah-buahan yang berserat tinggi. Antaranya buah epal, pisang, jambu batu, prun atau pir.

4. JANGAN TINGGALKAN SAHUR

Bentuk hidangan sahur adalah sama seperti berbuka puasa. Namun ambillah dalam kuantiti yang lebih kecil. Jangan tinggalkan sahur kerana sahur yang baik membuatkan puasa anda lebih mudah. Makanan yang berprotein tinggi memerlukan proses pencernaan dan penyerapan yang lebih lama berbanding makanan berkarbohidrat tinggi. Hal ini menyebabkan kita tidak mudah lapar.
  
5. PENGAMBILAN LACTO-LITE SEBELUM TIDUR


Lacto-Lite nie untuk proses detoxification, so, it's really important for us to drink lots and lots of plain water...:) 

LACTO-LITE DAPAT MEMBANTU Menyingkirkan toksin badan

* Menggalakkan metabolism
* Mengurangkan beban badan
* Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
* Membantu dalam penghadaman
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu sintesis vitamin

Lacto-Lite akan membersihkan usus kita, so, after minum ni, akan kerap membuang air besar. Tapi, tidaklah sampai sakit perut. Selepas itu badan akan terasa lebih ringan...:) Kalau pengambilan Lacto-Lite secara consistant, lama-lama not only usus kiter bersih, tapi, kulit muka pon menjadi gebu dan mulus, sebab toksin sudah tidak dalam badan kita...:)

6. DAPATKAN TIDUR YANG MENCUKUPI DENGAN BIO VELOCITY SLEEP MATE
    
    
Biovelocity sleepmate boleh membantu bagi mereka yang sukar tidur malam. pelapik tilam ini juga boleh mambantu melegakan sakit kepala, period pain, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.  Apabila anda bangun keesokan harinya... diri terasa segar..


Sekali lagi, me ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan pada semua readers... walaupun sudahpun beberapa hari kita menjalani ibadah puasa.

Till we meet again, Adios.You may also like

Post a Comment
copyright by www.marjianasani.com. Powered by Blogger.